Disse juletræer tager danskerne med ind i stuen juleaften

Traditionen med at tage et juletræ ind i stuen for at pynte det stammer oprindeligt fra Tyskland, som i dag er Danmarks største eksportmarkeder for netop juletræer. Men selvom danskerne i stor stil sender juletræer ud af landet, så er vi ikke stoppet med selv at bruge dem i december måned.

Rødgran er historisk et populært valg

Især tilbage i tiden var det meget populært at vælge en Rødgran som juletræ, men mange vælger efterhånden dette træ fra, da træets holdbarhed ikke er særlig langt, og det taber derfor hurtigt nålene.

Juletræet er dog stadig et populært valg hos danskerne, og kan derfor stadig købes mange steder, men hvis du skal have træet stående hele december, så skal du måske i stedet vælge en nordmannsgran.

Nordmannsgran er danskernes favorit

Tiderne ændrer sig, og hvor rødgran før i tiden var danskernes fortrukne juletræ, så er det nu Nordmannsgran, du finder i de fleste stuer. Det kan blandt skyldes træets lange holdbarhedstid. Træet kan derfor nemt stå indenfor hele december, uden at du hele tiden skal støvsuge nåle op fra gulvet.

Nordmannsgran kan købes over hele landet, men det er også et af de dyre juletræer. Hvis pris derfor er vigtig, så er de andre typer billigere.

Blågranen findes også enkelte steder

Ikke alle juletræssælgere har blågran stående, men det er muligt at finde træet, som især er populært i Tyskland, men som også findes i danske stuer juleaften. Træet er kendetegnet ved nålenes blålige skær, også har den ligesom rødgranen ikke en lang holdbarhedstid, og skal derfor først ind i stuen kort tid inden juleaften.

Træet har en smuk pyramideform og findes i forskellige størrelser, og kan derfor også passe ind i en mindre lejlighed eller stue.

Related posts