Er jeans bæredygtige bukser?

Nej, det er ikke et trickspørgsmål. Jeans kan sagtens holde sig oppe uden livrem og seler. Så i den forstand er de absolut bæredygtige. Næ, det drejer sig om miljøet. Er det sundt for naturen at vi elsker at gå i jeans?

Jeans er lavet af denimstof. Denim er grundlæggende fremstillet af bomuld og vævet på en speciel måde så det bliver ekstra slidstærkt. Så det vi skal se på er om bomuld er bæredygtigt.

Det hurtige svar er: Næ. Det er det ikke.

Bør jeg ikke gå med jeans?

Jo, du kan sagtens fortsætte med at bruge jeans, men hvis du vil gøre en forskel på miljøet, så bør du finde økologiske jeans i stedet for almindelige jeans.

Der er ved at være enormt stort fokus på bæredygtigt tøj. Tøjindustrien står for en rigtig stor del af CO2-udledningen. Alene bomuldproduktionen har ansvar for 10 procent.

Mange af de store mærker er begyndt at fremstille tøj der er mere bæredygtigt. Enten fordi der er produceret mere lokalt eller fordi de bruger økologisk bomuld.

Wranglers mål for bæredygtighed

Hos Wrangler har de en politik for bæredygtighed. De tager ansvar og prøver at udvikle en mere bæredygtig produktion.

De har en målsætning om at reducere vandforbruget med 50 procent inden 2030. Produktion af tøj med bomuld bruger enorme mængder vand. Men økologisk bomuld bruger op mod 88 procent mindre vand en konventionelt dyrket bomuld.

100 % bæredygtigt bomuld

Wrangler ønsker at omlægge hele sin produktion til bæredygtigt bomuld allerede i 2025. Det er en meget omfattende proces. Bæredygtigt bomuld er ikke nødvendigvis økologisk, men det er fremstillet med større hensyn til brug af sprøjtemidler og kemikalier. Måden de vil gøre deres jeans mere bæredygtige er ved at reducere vandforbruget og skifte til alternativ energi. Derudover vil de mindske affald og spild.

Related posts