Guide: Sådan får du mest ud af at sælge dit hus

Et hussalg er en stor beslutning, og der er rigtig mange aspekter af hele salgsprocessen, som påvirker, hvor meget du egentlig får for huset i sidste ende. Det kan være lidt en jungle at finde rundt i, og derfor kommer vi her med gode råd til dig, der står og skal af med dit værdifulde hus.

Hvordan skal du vælge den rigtige mægler?

Sandheden er, at det kan være rigtig svært at vælge den rigtige mægler – særligt uden noget at sammenligne med i hvert fald. Derfor bør du ikke tage den første mægler, som du snakker med, men få et indtryk af forskellige mæglere. Få derfor flere forskellige mæglere til at give et bud på en pris til din bolig, og få dem til at uddybe den pris, som de kommer frem til.

Ud fra den samtale kan du nemlig vurdere, om de kender til området, eller om de bare gætter sig lidt frem. Det kan nemlig lyde godt, når mægleren sætter prisen højt på din bolig, men det kan være farligt, da liggetiden på din bolig godt kan blive lang, hvis prisen er sat for højt. En lang liggetid er ofte lig med afslag, og samtidig skal du gå længere og tænke på et hus, du ikke kan få solgt. Få derfor en realistisk boligvurdering fra en mægler, som du har tillid til. Ikke lad dig forføre af goder, men i stedet af en seriøs snak.

Sikr dig, at markedsføringen er online og digital

I 2020 er det vigtigt at være til stede online. Det gælder også din bolig, som har langt større chance for at blive solgt, hvis du kommer ud på mange forskellige sider, hvor folk søger efter boliger. Dette vil typisk være en del af mæglerens arbejde, men du bør alligevel sikre dig, at det rent faktisk bliver gjort. Jo mere eksponering, jo større chance er der for reel interesse, og jo hurtigere kan du få solgt din bolig.

Derfor er det også vigtigt, at du får taget gode billeder og eventuelt får lavet en video, der kan showcase dit hjem. Dette er ofte med i prisen hos en ejendomsmægler, men nogle gange skal man tilkøbe det. Det plejer dog ofte at være til at forhandle med, så hvis du vil presse citronen, så siger du, at du ikke vil benytte dem som ejendomsmægler, hvis de ikke betaler det for dig. De vil nemlig rigtig gerne have dit hus på deres side, men de vil også meget gerne tjene så mange penge som muligt.

Lav de ting, der skal laves, inden et hussalg

Du kan øge prisen på huset gevaldigt, hvis du fikser det gamle køkken eller de ødelagte klinker på badeværelset. Det er ofte ikke nogen stor udgift at fikse de enkelte ting, men det rammer helhedsindtrykket hos den potentielle køber, som pludselig skræmmes væk af de potentielt mange projekter. Ideelt set vil de fleste købere gerne overtage et hus, som ikke skal gøres det store ved, medmindre de specifikt går efter et håndværkertilbud.

Hvis du sælger et hus med mangler, kan du være sikker på, at det vil blive nævnt i forhandlingerne. Du vil næsten altid komme til at give et afslag, hvis der er ting, der skal fikses, og du kan typisk få det lavet meget billigere end det afslag, som du kommer til at skulle leve med. Det er ikke det værd.

Related posts