Sådan laver du dine egne smykker

Kreativiteten blomstrer i øjeblikket hos danskerne, og det er ikke for sent at hoppe med på bølgen af smukke, hjemmelavede kreationer, der efterhånden når samme højder som de ting, man kan købe i butikkerne. Strik har taget landet med storm, men også hjemmelavede smykker vinder frem. Her får du en hurtig guide til, hvad du skal bruge, hvis du gerne selv vil i gang med at lave flotte smykker. Du kan beholde dem selv, men de er også oplagte til gaver til fødselsdag, jul eller som værtindegaver.

Snor

Uanset om du skal lave et armbånd eller en halskæde, skal du bruge en form for snor at putte perlerne på. Her findes der mange forskellige typer at vælge imellem, og dit valg afhænger af personlige præferencer, hvilken type smykke, du gerne vil lave, og hvad du normalt arbejder med. Det kan være flotte kæder, wires, læder eller noget helt fjerde. Skal du lave øreringe, skal du bruge de rette vedhæng.

Perler

Det er svært at lave perlesmykker uden perler. Perler findes i alverdens varianter og farver, som du kan sammensætte helt, som du vil. Det er det smukke ved at lave sine egne smykker. Det kan være perler af sten, krystal, Swarowski og ferskvand, eller hvad med smukke glas perler eller porcelænsperler? Mange hobbyforhandlere sælger også blandede perlepakker, så du kan mikse og matche og finde ud af, hvad du er mest til, uden at skulle købe en stor pakke af hver slags perle først.

Tænger

De rette tænger er vigtigt for smykkelavningen, da de gør det muligt at klippe snore og kæder over, at hæfte armbånd, sætte vedhæng og lukkemekanismer på, holde på smykkedelene og lignende. Tængerne afhjælper tykke fingre. De tre vigtigste tænger til samlingen er en knibtang, en rundtang og en fladtang.

Related posts