Husets uundværlige ven, Carporten

En carport er en uundværlig ven af huset, som de fleste husejere på et eller andet tidspunkt enten investerer i, eller bygger selv. Med det lettere mundrette og engelsk inspirerede navn Carport, udgør dette en vigtig rolle for mange hus- og bilejere. En carport er ikke bare holdested for bilen. En carport kan endvidere huse et redskabsskur, mulighed for opbevaring, et værksted og meget andet. Men hvad kendetegner en solid og god carport? Læs med i artiklen her, og bliv klogere.

Carportens grundlæggende

Det første, der skal være på plads, er selvfølgelig carportens fundament. Fundamentet kan fx være et punktfundament, hvilket kan være en god ide, hvis du ønsker at bygge en carport med skur, da et punktfundament gør det nemt at lave det indbyggede skur. Når først punktfundamentet er på plads, monteres stolper, som udgør carportens skelet. Herefter er det egentlig bare eget ambitionsniveau, der er afgørende for, hvor lang tid det tager at bygge, og prisen for det i sidste ende. Er det “bare” et tag over bilen, på 4 stolper, vil det være relativt simpelt, og omvendt vil en mere kompliceret carport med vægge, døre osv. selvfølgelig tage længere tid.

Materialer og overvejelser 

De mange forskellige materialer, der skal indkøbes, er selvfølgelig forudsat mange forskellige perspektiver. Du bør fx tage højde for, hvorvidt carporten skal bygges i samme materiale/farve som resten af huset. Det kan være med til at sikre en vis form for ensartet udtryk. Overvej endvidere, hvor stort/småt det indbyggede skur skal være. Standardmål for et sådan rum, ligger gerne på et sted mellem 6 og 9 kvm. Måske skal det endog være endnu større, hvis der er behov for at opbevare cykler og haveredskaber. Derudover, hvis skuret skal bruges til opbevaring af værktøj vinteren over, bør det fuldisoleres samt beklædes med tagpap. I det hele taget er det vigtigt, at du gør dig overvejelser om, hvilken type tag, der skal lægges på carporten. Er det tagpap, plastictag eller bølgepap? Der er forskellige muligheder, og med forskellige fordele og ulemper.

Related posts