Gardinerne kan redde dig fra ildebrand

Funktionelt design har for alvor vundet indpas i tøjindustrien. Udviklingen går stærkt og nu er turen kommet til andre tekstiler. Det er nu muligt at udvikle stoffer som kan bruges til brandhæmmende gardiner.

På molekylært niveau har forskerne fundet ud af at påvirke fibrene i stoffet så de kan hæmme brand. Det betyder at gardinerne potentielt kan redde virksomheden fra at brænde ned. Eller gæsterne på et hotel kan komme helskindet ud.

Du kan læse mere om gardinerne hos Gardinmontøren.

Brandhæmmer på scenen

Det er ikke kun på hotellet i derhjemme du kan bruge brandhæmmende gardiner. Det samme stof bruges også til at fremstille scenetæpper. Det er især en god idé i forestillinger hvor der benyttes åben ild.

Der kan blive varmt på scenen, så det er ikke ualmindeligt at der er opstået fare for brand. For at sikre publikum og de optrædende er scenetæpperne vidt udbredt.

Hvor tit skal gardinerne skiftes?

Det smukke ved det brandsikre materiale er at det holder for evigt. Du behøver ikke at skifte hverken gardiner eller tæpper ud medmindre du bliver træt af at se på dem.

De bevarer sin funktionalitet fordi de brandhæmmende fibre er vævet ind i stoffet. Det kan sagtens tåle vask og rens uden at tage skade. De er meget modstandsdygtige fibre. Anbefalingen lyder dog at tørrense stoffet for at sikre levetiden.

Sådan sikrer du dit hjem

Udover de sædvanlige brandsikringer kan du supplere med gardiner der stopper ilden. Det gode ved dem er at de samtidig kan fungere som mørkelægning. Du kan for eksempel hænge dem op foran en glasdør eller mellem to åbne stuer.

De fås også i en særlig konstruktion som lader lyset slippe igennem men skærmer for solen på samme tid. Det kan være smart til kontoret eller på virksomheden.


Related posts