Står der billigt skrammel i din stue?

I mange år har billige funktionelle møbler fyldt meget i danskernes hjem. Der er opstået en brug og smid væk-kultur. På hvert eneste gadehjørne i de større byer står der billige møbler til storskrald. De består mest af luft, pap, spånplader og laminat.

Ikke noget en tilfældig forbipasserende gider at overveje at se på for eventuelt at få et nyt møbel. Vi drukner i engangsmøbler.

Gamle møbler er eftertragtede

Til gengæld hænder det at man er heldig at finde et skab, kommode eller bord fra en tid hvor håndværket blev værdsat. Gamle møbler er blevet populære. De har en robusthed som fascinerer de fleste. At finde et 70 år gammelt bord der er sat til storskrald er næsten en foræring.

Den fingernemme kan snildt skille bordet ad og slibe det flotte træ frem. Ofte er disse møbler blevet malet over et par gange – eller er bare vakkelvorne og misligholdte.

Godt træ holder evigt

Det gode ved de gamle træmøbler er at materialerne holder næsten evigt. Klart at betræk og eventuelle belægninger bliver slidte. Det gør samlingerne måske også. Men modsat nye billige masseproducerede møbler, så kan gør det selv-manden nemt reparere gamle møbler.

Når bordet er slebet skal det bare samles igen. Giv det en gang olie eller voks på overfladen og du har et fantastisk flot møbel i tråd med tiden.

Nye møbler i naturlige materialer

Vi går ind i en tid hvor vi vil have naturmaterialer og robuste møbler. Ikke nødvendigvis store og tunge. Vi kan stadig lide funktionelt nordisk design. Men det skal være rigtigt træ og naturmaterialer. Et godt stykke håndværk kan du blandt andet se hos Overgaard og Dyrman. Her er et Wire Coffee Table i valnød. Et virkelig smukt bord og et godt eksempel på fremtidens møbler.

Related posts