Hvorfor simulationstræning?

Er du usikker på, om du udfører dit arbejde til topkarakterer, når det virkelig gælder? Og har du styr på alle udstyrs funktioner? Simulationstræning stimulerer og udvikler dig, så du er klar, når hændelserne skulle ske med rigtige patienter. Det er altså en form for læring, hvor du kan øve dig og begå fejl i virkelighedsnære hændelser og omgivelser, uden at der sker noget ved det. Ved simulationstræning skabes der scenarier, der ligner virkelige tilfælde, og deltagerne trænes deraf i at skulle løse situationen ud fra de rammer, der er givet. Træningen kan være med til at give kropslig erfaring og erfaring i at arbejde under pres. Simulationstræning er dermed god læring, er med til at styrke overblik og kompetencer og er ikke mindst med til at styrke evnerne til at samarbejde. Derudover kan der opleves øget selvtillid og tro på sig selv efterfølgende i praksis ifølge undersøgelser.

Hvem kan have gavn af simulationstræning?

Al sundhedspersonale kan i virkeligheden få gavn af simulationstræning. Det vil sige både læger, sygeplejersker, ambulancefolk mv. I en hektisk hverdag under pres, kan det være godt med læring og se forskellige scenarier fra andre vinkler, end man plejer. Øvelse gør mester, og selv det mest trænede personale kan få gavn af træningen.

Hvor kan man købe simulationsudstyr?

Står du og gerne vil øve dig derhjemme, således du føler dig mere sikker til din næste patient? Eller er du nysgerrig på udstyret og dets funktioner? Så kan du prøve dine evner af på simulationsudstyr. På Optisafe.dk har du mulighed for at købe moderne og realistisk simulationsudstyr til træning og øvelser – og både til teori og praksis.

Related posts