Slip din indre kustmaler løs

Det er ikke sikkert at du har ambitioner om at blive den næste Picasso eller Dalí. Men ikke desto mindre er der en utrolig tilfredsstillelse i at male sine egne malerier.

Måske kommer de aldrig til at hænge på en væg, men tjener udelukkende som terapi for dig. Det er beroligende af kanalisere sine tanker og frygt ud på et lærred.

Terapeutisk virkning

Som barn elskede du sikkert at tegne og male. Nogle kunne sidde i timevis og gnide farver på et stykke papir. Det havde en beroligende effekt. Alene det er grund nok til at alle voksne burde begynde at male – igen.

Det at male har næsten en helbredende virkning på krop og sjæl. Maling fjerner stress og hjælper dig med at fokusere. Det giver dig et mere positivt syn på dit liv og din omverden.

Vækker kreativiteten

Mennesker har brug for at bruge deres kreativitet. Det er sådan vi finder løsninger på udfordringer i vores dagligdag. Du kan bruge maling til at vække kreativiteten.

Det er ikke dyrt at komme i gang. Du kan købe billige lærreder hos Malericentralen. Det behøver ikke at være malerier der er klar til kunstmuseum, men bare det at skabe noget der kommer ud af ens hjerne er stort og tilfredsstillende.

Styrker koncentration og udholdenhed

At male et værk tager tid. Og det er ikke sikkert at det bliver helt som du havde forestillet dig. Undervejs vil du møde udfordringer som du lærer meget af. Med tiden finder du din helt egen stil og udtryk.

Nogle gange kan det være fristende at give op fordi du har andre forventninger til dig selv. Men du lærer at lytte til stemmen inden i dig selv. Du lærer at udtrykke det gennem pensel og videre til lærredet. Det er en udviklende rejse.

Related posts